top of page

Nå: 95 568 kr innsamlet

Siden rams startet i juni 2021, har vi overført 95 568 kroner til UNICEF, øremerket Jemen. Vi har prøvd oss fram gjennom salg av håndlagde produkter i nettbutikk og julemarked, produksjon og salg av geitramssaft på ulike steder i landet, solgt t-skjorter, maleri, gavekort og i oktober 2022 holdt vi vår første huskonsert.


Året hittil

I 2023 har vi fokusert på maleri, t-skjorter og geitramssaft. Maleriet "Jeg er her" av av Thea Aarseth ga en inntekt på 1500 kr og rams-t-skjorter ga inntekt på 5500 kr. Marie og Bjørne har stått i bresjen på Fitjar i sommer, og fått inn 5826 kroner gjennom salg av geitramssaft og t-skjorter til et bredt spekter av folk. Skogsvåg Skule har i år som i fjor gjort en sterk innsats, og har solgt geitramssaft til foreldrene som har gitt inntekt på 10 060 kr.


Årets status er derfor 22 886 kroner til UNICEFs arbeid i Jemen. Transaksjonsgebyr og utgifter til flasker og materialer er ikke til å unngå, og vi vil opplyse om at alle som har bidratt så langt har resultert i høyere inntekter enn det som overføres til slutt.

Skogsvåg Skule i aksjon

Ting tar tid

Rams driver ikke rene innsamlingsaksjoner eller aktiviteter hvor penger er målet i seg selv. Sluttsummen kunne vært langt høyere, sammenlignet med andre veldedige organisasjoner. Vi verdsetter at "ting tar tid", fordi effekten på enkeltindivider også varer lengre. Geitramssaft-produksjon gjør at man opplever verdien av å gi av sin tid for noen andre uten å få noe igjen. Aktiviteten gjøres i naturen og på kjøkkenet, og tilbakemeldinger på skolen vitner om at interesse for bærekraftighet er vokst fram. Bærekraft handler ikke kun om miljø og klima, men om å velge alternativet som varer lengst. Ikke minst, blir Jemen snakket om både i klassen, i gaten, på scenen og på kjøpesenteret. Dette kan være positivt for Jemen, men får generelt fram at det finnes mennesker i verden som blir glemt, og andre som blir sett.


Vi håper at alle som har bidratt og bidrar opplever arbeidet som givende.


Tusen takk til alle som har bidratt både gjennom arbeid og handel, så langt!

69 visninger

Comments


bottom of page